Min goda hälsosamma frozen cheesecake – sockerfri

Botten / Krisp

½ dl kokosolja
2 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1-2 dl hackade valnötter

Smält kokosoljan, jag kör den försiktigt i micron. Blanda ihop allt och bred ut i botten på en form. Om du vill ha ett lager krisp i mitten av kakan, spara hälften i en skål eller gör en omgång till.

Fyllning

½ dl svensk honung
3 ägg
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
3 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost

– Ta fram tre bunkar och en elvisp.
– Vispa äggula och honungen. Diska visparna så ingen äggula kommer med till nästa bunke.
– Vispa äggvitan till ett hårt skum.
– Vispa grädden fluffig, inte för hård.
– Vispa ner Philadelphiaost och vaniljpulver i bunken med äggulor. Vispa sakta ihop äggulesmeten med grädden. Rör till sist ner äggvitan med en slev.

Häll över blandningen över botten.

In i frysen över natten.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s